Indisk kylling i fløtesaus.

I over sju år har jeg samlet fagpersoner, organisasjonsledere, politikere, næringslivstopper og journalister hjemme hos meg for å dele kunnskap, lære av hverandre og gjøre en innsats for å skape en bedre fremtid for mennesker som på en eller en annen måte befinner seg i en sårbar situasjon i samfunnet.

Bildet er lastet ned fra Google.

I mai hadde jeg en debatt salong hos meg. Følgende invitasjon ble sendt ut: Mange unge jenter i pubertetsalderen, undertrykker forbudet tanker og følelser. Følelser som danser med hormonene. Når foreldre planlegger et arrangert ekteskap for sin 18 år gamle datter, er det ikke sikkert at de møter så mye motstand. For jentene er ekteskapet en tillatelse til en ny ”frihet”. Friheten til å elske. Noen av dem går inn i ekteskapet uten utdannelse og uten økonomisk frihet. Uten å tenke over, hvilke økonomiske konsekvenser det kan få for henne og barna. Hva skjer hvis ekteskapet ikke fungerer? Et liv i fattigdom?

Det er mye vanskeligere å håndtere utstøting og stigma, når du også sliter med økonomien, du ikke har utdannelse til å få jobber og du ikke har råd til å forsørge dine barn.

De fleste barn som lever under fattigdomsgrensen i Norge, har minoritetsbakgrunn. Det som kjennetegner familiene disse barna kommer fra, er at de bor sammen med fattige mødre, foreldrene har lav utdanning, de bor ofte i husholdninger hvor ingen voksne er i arbeid, der det bare er en voksen i husholdningen, og/eller at det er mange barn i familien. (Kvinnepanelets rapport 2010)

Dette var temaet som ble diskutert i mai. 13 gjester kom. En engasjert diskusjon med forslag til gode tiltak,  ble avsluttet med indisk middag. Kylling i fløtesaus.

Det er flere som har spurt etter oppskriften på kyllingen. I denne bloggen er først og fremst skrevet for å dele oppskriften.

Indisk kylling i fløtesaus.

 

1. Brun 5 fedd hvitløk i litt olivenolje.

 

2. Ta i sprøstekt løk og ta kjelen av pannen. Helst skal man bruke fersk løk, men sprøstekt løk er et fint alternativ når man har dårlig tid.

 

 

3. Ta i 7 store sorte kardemommer (åpen dem, og ta dem i løken med skallet på)

 

 

4. Ta i 2 ts salt,  4-5 hele nelliker, 1 ts chilli pepper, 1 ts garam masala, halv ts gurkemeie, halv ts malt koriander, halv ts tandoori masala, halv ts hot curry pulver og litt fersk grønn chilli.

 

 

5. Ta i en ts Biryani paste (kan sløyfes), en ss tomatpure og en tomat oppskåret i små biter, hell i litt vann og sett kjelen over kokeplaten. Rør i marinaden til vannet er fordampet.

 

 

7. Del opp en stor Stange kylling og ta den i marinaden.

 

 

8.Rør det godt slik at du får marinaden på kyllingen, og stek kyllingen.

 

 

9.Rør jevnlig når kyllingen er nesten ferdig.

 

 

10. ta i 3 dl fløte. La det godgjøre seg over middels varme i 10 min.

 

 

11. Strø over fersk koriander. Maten serveres med kokt ris og salat.

 

Masalamagic

 

Dersom du ønsker å lære å lage indisk mat, vil jeg anbefale deg å gå på kurs hos Masalamagic.as. Firmaet eies av Niru Kumra. På deres nettsider står det blant annet: Masalamagic er for deg som liker eksotiske retter, spennende smaker og ønsker den originale indiske smaken. Masala betyr blandingskrydder og magic betyr å trylle. På Masalamagics kurs lærer du «å trylle med krydder». Ved riktig bruk av mengde og sammensetning av forskjellige krydder lager du tandoori-retter, naan og spennende nord-indiske retter. Du kommer til å bli overrasket over hvor enkelt det er. Lær å lage indisk mat til hverdag og fest!

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Likestilling og kvinner, Mat

2 responses to “Indisk kylling i fløtesaus.

  1. Heisan Loveleen,
    Så hyggelig at du anbefaler mine kurs og indisk mat!
    Godt gjort at du får til slike samlinger i din travle hverdag. Stolt av deg og ditt engasjement. Klem Niru

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s