Det er ingen elever som ønsker å mislykkes på skolen!

Det er ingen av oss foreldre eller elever som ønsker å droppe ut eller mislykkes på skolen. Men drømmen om å lykkes på skolen kan ikke bli realisert av seg selv. Den krever noe av oss alle. Mange av oss foreldre snakker om tidsklemma, noen sier vi skal engasjere oss, når vi har bedre tid. Vi skal komme sterkere tilbake, og dermed setter vi vårt engasjement i forhold til våre barns skolegang på vent.
Men barna våre venter ikke, deres liv, dere utvikling, dere hverdagserfaringer, deres kropp, tanker og behov for foreldrenes støtte kan ikke vente. De trenger oss nå, i dag. Engasjement handler ikke om å påta seg mange tillitsverv, en kan også være engasjert hver eneste dag i sine barns skolegang og utvikling. Det mange foreldre mangler er støtte og anerkjennelse for at de er viktige i sine barns skolegang.
Heller en teit mor eller far som bryr seg, enn en kul forelder som ikke setter grenser.
Ulike undersøkelser viser at foreldre har stor betydning når det gjelder sosial kompetanse, uro og bråk på skolen, frafall på videregående skole og når det gjelder skoleresultater. Barna trenger engasjerte og interesserte foreldre også etter at de har begynt på ungdomsskolen. Flertallet av ungdommen sier at mor og far har størst innflytelse når det gjelder valg av videregående opplæring og flertallet av ungdommene sier at de heller vil ha ”teite” foreldre som setter grenser, enn de kule som ikke gjør det. Mens erfaringene fra ungdomsskolene viser at foreldrene trekker seg mer og mer tilbake, og oppslutning på foreldremøtene er mindre enn på barneskolen.
Samarbeid mellom hjem og skole på ungdomsskolen krever en annen form, et annet innhold enn det som er vanlig på barneskolen. Her mangler både skolen og foreldrene gode verktøy for hvordan dette samarbeidet kan ha fokus på skoleresultater, mobbing, skolemiljø og forebygge frafall i videregående skole.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Foreldre, barn og skolen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s